Over Carolina

Over
Carolina Verbeek

Van Spoedeisende Hulp via de kunst naar Healing Touch Therapeut

Het duurt even voordat de puzzelstukjes in elkaar vallen. Hoe combineer je de zorg voor mensen met je liefde voor kunst. Carolina Verbeek, communicator in hart en nieren, maakt de sprong.

Als kind is ze al zorgzaam en creatief. Zelfstandig, doelgericht. Het is een logische keuze om verpleegkundige te worden.

Op de Spoedeisende Hulpafdeling ziet ze dat mensen de grip op hun lichaam en leven van het ene op het andere moment kunnen verliezen. Ze leert analyseren, inschatten, snel handelen, effectief communiceren, regelen, coördineren en vooral overzicht houden. “Het meedenken en vernieuwen is toen eigenlijk begonnen, als een vanzelfsprekendheid.” vertelt Carolina. “Er moest op meerdere gebieden duidelijkheid komen. Zo verzorgde ik de patienteninformatie op papier en formuleerde ik de functieomschrijvingen. Daarnaast gaf ik klinische lessen en was praktijkbegeleider.”

Eenmaal thuis komt ze in een andere wereld. De wereld van de kunst. “Ik weet nog dat ik op een avond naar mijn boekenkast vol kunstboeken keek en mij realiseerde dat ik de roer wilde omgooien. Ik had niet meer genoeg aan cursussen.” Ze kiest voor een beroep in de kunstwereld en schoolt zich om. “Ik heb geweldige jaren gehad en heel veel geleerd. Ik heb lesgegeven, kunstprojecten begeleid, aan diverse publicaties en films meegewerkt en mijn eigen bedrijf opgericht. Inmiddels heb ik een groot netwerk opgebouwd.”

Na ongeveer 20 jaar mist ze de diepgang die ze kent in de gezondheidszorg. Ze ontdekt dat de mens voor haar een grote inspiratiebron is in haar leven en werk. “In feite is de mens als een kunstwerk: uniek met een eigen expressie en huid.”

Carolina zoekt de diepgang op in de eerstelijns gezondheidszorg. Ze schoolt zich om en werkt sinds 2008 als verpleegkundige/praktijkondersteuner in twee huisartsenpraktijken. Inmiddels heeft ze een adviserende functie en geeft les in Health Counseling, Groepsvoorlichting en -educatie en Zelfmanagement (Inholland Academy) aan verpleegkundigen en doktersassistenten. “Ik vind het iedere keer een uitdaging, en soms ook moeilijk, om patiënten te bereiken en te begeleiden. Hoe komt het dat ze zo de controle over hun lichaam verliezen? De fascinatie voor de mens komt ook terug in mijn kunstwerken.”

Als vanzelfsprekend stapt ze op zoek naar meer diepgang de wereld van de meditatie, aura’s en chakra’s binnen. Het blijkt een oneindige spirituele zoektocht te zijn. Ze studeert af bij Healing Touch Nederland (www.healingtouch.nl). Als Healing Touch Therapeut krijgt ze inzicht in de totale mens als onderdeel van een groter Geheel. Waar woorden tekortschieten, nemen haar handen het nu over.

“Mijn handen creëren nu niet alleen in het materiële, maar ook in het energetische en spirituele veld. Hoe mooi is dat? En daar ben ik onbeschrijflijk dankbaar voor. Het voelt als thuiskomen”.

Carolina Verbeek

Carolina Verbeek

Werkervaring:
Verpleegkundige RN
Praktijk ondersteuner
Huisartsen-somatiek (POH-S)
Docent Inholland Academy postHBO
POH-S (Amsterdam/Alkmaar)
Healing Touch Practicioner HTP

aangesloten bij V&VN
Carolina Verbeek de Vorm Healing Touch